Home » » ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Written By Noula on Τρίτη 6 Μαΐου 2014 | 11:04 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  « ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Διαβάζοντας το κείμενο –καταγγελία του Γραφείου Τύπου της Παράταξης  « ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ » σχετικά μ ε το έργο της κατασκευής των αγωγών  στη Μελίκη διαπιστώσαμε τα παρακάτω στα οποία οφείλουμε μια εμπεριστατωμένη  απάντηση .

  1. Ο συντάκτης  ή οι συντάκτες  του κειμένου αυτού  φαίνεται καθαρά ότι είχαν πολύ καλή πληροφόρηση  για το θέμα αυτό όχι επειδή έχουν κάποιες εξαιρετικές δημοσιογραφικές ή ερευνητικές  ικανότητες  αλλά επειδή όλα αυτά τα θέματα γίνονται πλέον με απόλυτη διαύγεια  και δημοσιοποιούνται τα πάντα  για να μπορεί να ενημερώνεται ο κάθε πολίτης.

  1. Η διορθωτική μελέτη κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αφού στην πορεία του έργου διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές, αναγκαίες για την ολοκλήρωση του έργου . Οι αλλαγές έγιναν σύμφωνα με τη γνώμη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας , έλαβαν έγκριση και το έργο ξεκίνησε.

  1. Όλες οι διαδικασίες σχετικά με την πορεία  του έργου ελέγχονται και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή του ελεγκτικού Συνεδρίου.

  1. Ο επιθετικός τόνος που διακρίνεται  στην ανακοίνωση  της παράταξης  ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ με τις απειλές  για λογοδοσία κ.λ.π παραπέμπει  σε άλλες, πολύ παλιότερες εποχές και θυμίζει  εκείνο το γνωστό  « θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί » που εκτόξευαν κάποιοι , έχοντας την εντύπωση, ότι  με τον τρόπο αυτό , θα γίνονταν  αρεστοί  και θα τους θεωρούσε ο λαός παλικάρια.

  1. Σήμερα οι πληρωμές , οι δαπάνες και όποιες λογιστικές ή τεχνικές ενέργειες γίνονται  με διαφάνεια και συνεχή  παρουσία των ελεγκτικών οργάνων.

  1. Ειδικά για το θέμα που αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο εργολάβος  απαίτησε και έλαβε το ποσό των  185.000€  έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:  Εγκρίθηκε και πιστώθηκε για να δοθεί σαν προκαταβολή  ( όπως γίνεται σχεδόν πάντα ) το ποσό  των  190.000 €. Από τα χρήματα αυτά ο Τεχνικός Σύμβουλος που παρακολουθεί το έργο  έλαβε αμοιβή 2.009,82 € Υπάρχει  σήμερα επομένως ένα ποσό της τάξης των 187.990,18€ που ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ .Ο ισχυρισμός αυτός  είναι επομένως ψευδής.

  1. Εχουμε να προσθέσουμε όμως και κάτι ακόμη. Μας γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Η παράταξη ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ επιθυμεί να εκτελεστεί  αυτό το έργο , που όλοι ομολογούν ότι είναι πράγματι  χρήσιμο για τη Μελίκη και τους κατοίκους της;  Μήπως  επιθυμεί  σφόδρα  την απένταξη του έργου αυτού , που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αυτής ; Μήπως όλα αυτά τα κάνει ο συνδυασμός αυτός για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους , χωρίς  να εξετάζει την ουσία και τη μεγάλη  ανάγκη που υπάρχει  να προχωρήσει  αυτό το έργο;  Μήπως θα έπρεπε , αντί να καταγγέλλει  και να φωνασκεί , να συνεργαστεί  ώστε το έργο  αυτό  να προχωρεί  απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί  όσο το δυνατόν πιο σύντομα;

Οι κωλυσιεργίες και οι απειλές , οι εντάσεις και οι δολερές  σκέψεις δε βοηθούν ποτέ και προπάντων σήμερα ο λαός  καταλαβαίνει πολύ καλά  τις προθέσεις  και τις επιδιώξεις του καθενός μας.
                                                                                                                     ΤΖΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


                                                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛ 
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger