Home » » Λούνα, ο σκύλος απο την Ημαθία που δίνει χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη! (βιντεο)

Λούνα, ο σκύλος απο την Ημαθία που δίνει χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη! (βιντεο)

Written By Noula on Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 | 5:57 μ.μ.



Η Λούνα είναι ένα γλυκύτατο λαμπραντόρ 19 μηνών, που από τους πρώτους μήνες της ζωής του εκπαιδεύτηκε για ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει χαρά και βοήθεια σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Λούνα είναι σκύλος θεραπείας, εκπαιδεύτηκε στο Ροδοχώρι Νάουσας από την εκπαιδεύτρια Σοφία Μιχαηλίδου και είναι ο μοναδικός σκύλος στη χώρα μας με αναγνωρισμένο πτυχίο!

Εκεί που η συμβολή της επιστήμης σταματάει, έρχεται η πολύτιμη βοήθεια της Λούνα. Φορώντας το κόκκινο γιλέκο της έχει ήδη καταφέρει να βοηθήσει δεκάδες παιδιά με κινητικά προβλήματα, με σύνδρομο Down και αυτισμό, δίνοντάς τους χαρά και προσφέροντάς τους μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας. Η συχνή συναναστροφή με την τετράποδη φίλη τους, κάνει τα παιδιά να εξοικειώνονται μαζί της, να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να μοιράζονται και να ξεπερνούν τα προβλήματά τους.

Η Ραφαέλα, ένα κορίτσι με σύνδρομο down, ήταν ένα κλειστό παιδί, όπως αναφέρει και η μητέρα της στο βίντεο, η συναναστροφή όμως με τη Λούνα τη βοήθησε να ανοιχτεί. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον 13χρονο Χαράλαμπο που πάσχει από αυτισμό και που βρήκε στο πρόσωπο της Λούνα το έναυσμα να πει τις πρώτες του λέξεις μετά από 10 χρόνια.


Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger