Home » , , » ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΚΥΡΙΝΗ – ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΚΥΡΙΝΗ – ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Written By VALTOS on Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 | 6:57 μ.μ.


Δυο μήνες συμπληρώνονται την επόμενη εβδομάδα για την νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας , διάστημα ομολογουμένως πολύ μικρό για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αρκετό όμως για να αποτιμήσουμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η παράταξη του κ. Γκυρίνη.
Αν ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να πούμε πως η νέα διοίκηση παίρνει άριστα είναι αυτός της επικοινωνίας.

Ο Π. Γκυρίνης αποδεικνύει τον τίτλο του προσιτού και «ανοιχτού» κάτι που δεν χαρακτήριζε τον προκάτοχο του.
Ταυτόχρονα η παράταξη εμφορούμενη από τον ενθουσιασμό της νίκης και των καινούργιων καθηκόντων δείχνει την διάθεση να προσφέρει σε όλους τους τομείς , να επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να κάνει πράξη τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε για δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Είναι αυτά αρκετά όμως για μια ουσιαστική αλλαγή;

Προφανώς και όχι.

Είναι βέβαιο πως η άνευ σχεδιασμού λειτουργία του Δήμου στο ίδιο πάνω κάτω μοντέλο ,γρήγορα θα οδηγήσει σε «μια από τα ίδια» , ενώ ο ενθουσιασμός και οι καλές προθέσεις χωρίς οργανωτικό πλάνο έχουν ημερομηνία λήξης.

Ευθύνες θα αποδοθούν Δήμαρχε; Ένα ερώτημα που «καίει» τους πολίτες :

Όπως επίσημα ή ανεπίσημα διαρρέει από τα στόματα των δημοτικών συμβούλων η κατάσταση που παρέλαβαν μόνο ως νοικοκύρεμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν ο κ. Δημητριάδης , σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ο δήμος καλείται να πληρώσει μεγάλα ή μικρότερα ποσά με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτό του αποχετευτικού της Μελίκης αλλά και των χρημάτων που έταζε ο πρώην Δήμαρχος για τις σχολικές εκδρομές , θέματα όμως που για διαφορετικούς λογούς δεν διαφαίνεται η διάθεση να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο βοηθώντας στην διαιώνιση χρόνιων ασθενειών του τόπου.

Η ατιμωρησία ή μη θα αποτελέσει βαρόμετρο για την διοίκηση ενώ τα δύσκολα θα έρθουν όταν θα χρειαστεί να «σπάσουν αυγά» ακόμα και αν προέρχονται από δίκες τους κότες.
Share this article :

3 σχόλια:

  1. Έχω διαβάσει και άλλες φορές διάφορες αναρτήσεις σας που ήταν πάντα τεκμηριωμένες, όπως και αυτή σας η ανάρτηση, και σας συγχαίρω για αυτό. Αφουγκράζεστε τον σφυγμό και την σκέψη του απλού πολίτη. Τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους ενδοιασμούς έχω και εγώ αλλά πιστεύω και ο κάθε πολίτης. Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος τις Διοίκησης υπό τον κ Γκυρίνη είναι μικρός για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα και για τον τρόπο διοίκησης αλλά και για τον τρόπο που θα χειριστεί τα θέματα διαφάνειας τις προηγούμενης Διοίκησης. Προς το παρόν δεν βλέπω διάθεση για σύγκρουση, όχι για λόγους εκδίκησης αλλά για ουσιαστικούς λόγους που αφορούν διάφορες πράξεις τις προηγούμενης Διοίκησης, που εσκεμμένα , η από αμέλεια έβλαψαν οικονομικά τα το ταμείο του Δήμου , και κατά επέκταση των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τις εξυπνούλες τις προηγούμενης Διοίκησης. Τώρα που τα στόματα των υπαλλήλων άνοιξαν , τώρα που η τρομοκρατία και οι απειλές δεν έχουν θέση στη σημερινή Διοίκηση, είναι επιβεβλημένο , έχει υποχρέωση ο κ Γκυρίνης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, την ίδια υποχρέωση έχει και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Αλεξόπουλος. Ο κόσμος περιμένει να μάθει την αλήθεια, το θέλει για αυτό ψηφίσαμε αυτούς. ΟΜΩΣ ας γνωρίζουν ότι αν δεν το κάνουν αυτοί ΤΟΤΕ κάποιοι θα βάλουν τα στήθη τους μπροστά και θα ξεμπροστιάσουν και τους προηγούμενους αλλά και τους τωρινούς που θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν παράνομες πράξεις τους. Θα περιμένουμε όχι για πολύ όμως, η κατάσταση στο Δήμο μας ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο. Κωλυσιεργίες , συναδελφική αλληλεγγύη , και ωχαδερφισμός δεν συγχωρούνται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πιστεύω πως το ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη ψηφίστηκε από τον κόσμο για αποτελέσει τροχοπέδη στον εκτροχιασμό του Δημητριάδη και τις παρέας του. Αν είναι να έχουμε τα ίδια τότε ποια θα είναι η διαφορά? Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, η πληρωμή τις αποζημίωσης του εργολάβου από την άστοχη μελέτη τις Μελίκης, κάποιες διαταγές πληρωμών, κάποιες κρυμμένες αποφάσεις δικαστηρίων που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ και πόσα άλλα ακόμη!! Όμως ας περιμένουμε δεν πιστεύω πως τόσο ο Δήμαρχος, αλλά και άτομα σαν τον Αλεξόπουλο, Μπρουσκέλη, Δελιόπουλο , Ναλμπάντη αλλά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι θα κλείσουν τα μάτια τους σε παρανομίες θα είναι κρίμα αλλά και αθέτηση των υποσχέσεων τους για διαφάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά στο δημοτικό συμβούλιο δεν συμμετέχουν μόνο οι ομάδες Γκυρίνη – Δημητριάδη . Αυτοί σίγουρα θα τα κάνουν πλακάκια, είναι η ίδια συνταγή, Δημητριάδη – Γκιόνογλου μην το ξεχνάμε αυτό . Υπάρχει όμως και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ Σπυρίδης - Αλευράς που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για όλα αυτά που γράφουν οι ανώνυμοι φίλοι. Τι περιμένουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger