Home » , , » ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ο Γ. ΤΣΑΡΤΣΑΝΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ο Γ. ΤΣΑΡΤΣΑΝΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Written By VALTOS on Σάββατο 25 Απριλίου 2015 | 9:49 π.μ.


Μια «εκπληκτική» παρέμβαση του Προέδρου του Ε.Σ Αλεξάνδρειας Γιάννη Τσαρτσάνη προκάλεσε αναστάτωση στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Ταρτσάνης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της σχολικής εκδρομής του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας που περιλάμβανε επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο cosmos.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου θεώρησε σωστό να καταγγείλει αρχικά μέσω facebook πρακτικές που βοηθούν να «φεύγουν» χρήματα από τον τόπο μας.

Ο εκρηκτικός πρόεδρος δεν έμεινε εκεί και προχώρησε σε καταγγελία στο υπουργείο παιδείας αλλά και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ημαθίας τόσο για την επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο όσο και για το ωράριο επιστροφής των μαθητών του 1ου Γυμνασιου που ταξίδευε για Αθήνα κατά τις νυχτερινές εξόδους σε ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης.
Όπως  είναι φυσικό η ανάδειξη του θέματος ανάγκασε τους καθηγητές να αυστηροποιήσουν το πρόγραμμα ακυρώνοντας και ορισμένες εξόδους κάτι που εκνεύρισε γονείς και μαθητές που είχαν προπληρώσει τις κρατήσεις.
Τα θέματα του εκπαιδευτικού ή μη χαρακτήρα αυτών των εκδρομών , του μεγάλου κόστους για γονείς , της περιθωριοποίησης των οικονομικά αδύναμων μαθητών είναι υπαρκτά και χρήζουν αλλαγών στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων , συλλόγων γονέων και της μαθητικής κοινότητας.
Ερωτηματικά εγείρει η εξωθεσμική παρέμβαση του κ. Τσαρτσάνη και ο τρόπος που αυτή έγινε σε μια διαδικασία που είναι θεωρητικά θωρακισμένη από δημοκρατικές διαδικασίες μεταξύ μαθητών ενώ ελέγχεται από το υπουργείο και την εκπαιδευτική κοινότητα , γνωρίζουμε όμως όλοι πως έχει αρκετά «παραθυράκια» που οδηγούν σε στρεβλές καταστάσεις με αποτέλεσμα να χάνεται ο πραγματικός λόγος των εκδρομών.

Ο αναθεματισμός είναι η εύκολη απάντηση οφείλουμε όλοι πάντως να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια και τον χαρακτήρα των εκδρομών με την συμμετοχή μας στα αρμόδια όργανα , οφείλει και ο πρόεδρος του Ε.Σ να αποβάλει την τοπικιστική καταναλωτική λογική που θέλει τον εμπορικό κόσμο να επιθυμεί την ύπαρξη ενός αόρατου τοίχους για την «φυλάκιση» των τοπικών καταναλωτών ως απάντηση στην μειωμένη κίνηση της αγοράς του Δήμου μας.
Share this article :

3 σχόλια:

  1. μπορεί να μου εξηγήσει καποιος ποια η σχέση εμπορικού συλλόγου και σχολικών εκδρομών????....οι σχολικές εκδρομές δεν ειναι καινούριο φαινόμενο και δεν προκειται να σταματήσουν.....ή μηπως η μειωμένη κίνηση στην αγορά οφείλεται σ αυτες τις εκδρομές.....για να σοβαρευτούμε λιγακι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ =Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΖΑΝΗ- ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΟΡΦΕ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger