Home » , » Λ. ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ : ΟΙ "ΟΨΙΜΟΙ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο "ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ"

Λ. ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ : ΟΙ "ΟΨΙΜΟΙ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο "ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ"

Written By VALTOS on Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 | 7:28 μ.μ.


-Το πιό άχαρο ίσως πράγμα στην πολιτική,είναι να αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα με την ιδεολογία και την πρακτική σου.Για την Αριστερά ας πούμε,οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ως πρακτική ασκησης πολιτικής,ήταν πάντα καταδικαστέες.
-Και μην βιαστεί κανείς να πεί οτι τέτοια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ,γιατί υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά:το ΓΙΑΤΙ κάνεις κάτι,και ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετεί.
-Στο προκείμενο περί ου ο λόγος,η πρώτη ΠΝΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορούσε την ρυθμιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις(που δίνει ανάσες σε χιλιάδες πολίτες)και την διατήρηση σε λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ(του τελευταίου που επέζησε απο την στοχευμένη μνημονιακή λαίλαπα για τις μεθοδεύσεις στο εμπόριο ζάχαρης)-με την εξασφάλιση των πληρωμών των παραγωγών,καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
-Οσο για την δεύτερη ΠΝΠ που αφορα τα αποθεματικά των ΟΤΑ και άλλων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα,έγινε υπο την πίεση της κάλυψης των τρεχουσών ταμειακών αναγκών,προκειμένου να ειναι ΣΥΝΕΠΕΣ το κράτος(σπάνια περίπτωση)απέναντι στους πολίτες.
-Δεν ειπε κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ οτι χαίρεται για αυτό.
-Δίνει όμως τις απαραίτητες ανάσες,έτσι ώστε να μην πιεζόμαστε στην ''άρον-άρον'' υπογραφή μιας ''συμφωνίας'' με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-η οποία στην ουσία θα αποτελούσε ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
-Εξ ου και τα κελεύσματα όλου του συστημικού τύπου και των ΜΜΕ για ''εντιμο συμβιβασμο''-με αιχμή του δόρατος το απροκάλυπτο πλέον ''ΒΗΜΑ''.
-Και είδαμε με την συγκεκριμένη αφορμή ΟΨΙΜΟΥΣ ''επαναστάτες'':δήμαρχοι και περιφερειάρχες που τηρούσαν ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ για πολλά χρόνια με την εφαρμογή του Καλλικράτη,να διαρηγνύουν τα ιμάτια τους περί ''αντιδημοκρατικότητας''...
-Δεν συνέβη ΠΟΤΕ όμως το ίδιο,όταν κόβονταν κατά 70% περίπου τα διαθέσιμα κονδύλια για τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού...ίσως επειδή ήταν ''οι δικοί τους''-και μια και συνέβαινε αυτό,είχε καλώς.
-Αν όλοι αυτοί οι αιρετοί αντιδρούσαν με την ίδια σπουδή όταν περνούσαν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ απο το κοινοβούλιο οι 47 ΠΝΠ της προηγούμενης κυβέρνησης,θα μας έπειθαν ίσως για το ''αγαθό'' των προθέσεων τους...Οι περισσότεροι όμως έκαναν τους τροχονόμους των μνημονιακών καρατομήσεων,σφυρίζοντας αδιάφορα πως ''έτσι πρέπει να γίνει γιατί είναι εθνική ανάγκη''...
-Το ίδιο έκαναν όταν περνούσαν,με βρώμικες και ανίερες συμμαχίες,οι πέραν των 400 εφαρμοστικοί νόμοι που διέλυσαν στην κυριολεξία τα φτωχά λαικά στρώματα ,τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους...και φυσικά διαμόρφωσαν μια ΠΡΩΗΝ ''μεσαία τάξη''.
-Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου,θυμόμαστε π.χ. οτι ο Κος Σίμος Δανιηλίδης(Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών)είχε στείλει τα ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου του...δεν πέρασαν και πολλά χρόνια για να πώ οτι ήταν μικρός και το ξεχασε...πόσο ''δημοκρατική'' ήταν άραγε η στάση του;
-Αν αντίθετα όσοι νιώθουν θιγμένοι απο την ΠΝΠ στρέφονταν στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ προς την κυβέρνηση να μην κάνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ απο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,ΤΟΤΕ η μαρτυρία τους θα αποκτούσε άλλη αξία-και ΗΘΙΚΗ και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ...και κάτι ακόμα:είναι πολύ επιφανειακή η ενασχόληση με την αντιμετώπιση των μελλοντικών προβλημάτων των δήμων και των υπολοίπων υποδομών,αν δεν υφίσταται το κράτος...με την μορφή όμως που το αντιλαμβάνεται η Αριστερά:ένα κράτος δικαίου,με κοινωνικό πρόσωπο,για τις ανάγκες των ΠΟΛΛΩΝ.
-Ακούγονται επισης πολλές φωνές για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης:οτι όπως είχαμε υποσχεθεί ήταν ανεξάρτητο με την πορεία της διαπραγμάτευσης.
-Οντως έτσι ήταν,μα λείπουν τουλάχιστον 12 ΔΙΣ που δικαιούμαστε...ποντάραμε όμως(ΔΥΣΤΥΧΩΣ)στην φερεγγυότητα των θεσμών της Ε.Ε.-που όπως απόδειξαν,μόνο ''εταίροι'' μας δεν είναι...Το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλουν τον λαό μας,δείχνει ξεκάθαρα οτι είναι ΣΤΥΓΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ-που αδίστακτα καταστρατηγούν και αμφισβητούν κάθε έννοια λαικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας,όπως πηγάζει απο το ελληνικό σύνταγμα...το οποίο σημειωτέον,δεν το έγραψαν κομμουνιστές...
-Και τέλος θέλω να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη για την διαπραγμάτευση:σαν συνδικαλιστής,γνωρίζω πολύ καλά οτι η όποια διαπραγμάτευση ξεκινάει(στην ουσία)όταν πεις ΟΧΙ...πρέπει επίσης να έχεις προαποφασίσει την ατζέντα της στάσης σου για ΟΛΑ τα ενδεχόμενα-και πρώτα απο ολα ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ είσαι διαθετιμένος ΕΣΥ να φτάσεις...ΑΥΤΟ σε καθορίζει όταν η στάση του αντιπάλου είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ-κι έτσι αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα χωρίς αυταπάτες.
-Και δεν είναι απαγορευμένη λεξη η ΡΗΞΗ οταν εξαρτάται απο αυτην η ίδια σου η ΥΠΑΡΞΗ...ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
-Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε οτι ''ελευθερία είναι να μην έχεις τίποτα να χάσεις''
-Ο Μεξικανός επαναστάτης Εμιλιάνο Ζαπάτα είπε το αξεπέραστο ''καλύτερα να πεθάνω όρθιος,παρά μια ζωή στα γόνατα''
-Οσο για την Αριστερά;αυτή ειναι για να ΑΛΛΑΖΕΙ τον κόσμο-οχι να τον ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ...


ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Μέλος της Ν.Ε.Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ/Μέλος διοίκησης Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger