Home » » ΑΡΧΙΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

ΑΡΧΙΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

Written By Noula on Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 | 11:28 π.μ.


Ξεκίνησαν οι δηλώσεις φόρου Ε1 για τα φυσικά πρόσωπα

Διαθέσιμη στους φορολογούμενους είναι πλέον η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος του 2014, η οποία άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην πρώτη οθόνη που θα δει στο Taxisnet ο φορολογούμενος, μόλις εισάγει τους προσωπικούς κωδικούς του, θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ και να επιβεβαιώσει και τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία του. Στη συνέχεια εμφανίζεται η σελίδα όπου θα επιλέξει τη συμπλήρωση του Ε1 και εκεί εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα ποσά των μισθών και συντάξεων που εισέπραξε κατά το 2014.

Αν πρόκειται για επιτηδευματία, θα πρέπει πριν το Ε1 να επιλέξει και να συμπληρώσει το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττει ενοίκια (ο ίδιος ή η σύζυγος).

Στο μενού επιλογής της δήλωσης που θέλει να υποβάλει, υπάρχει και η δυνατότητα Ενημέρωσης Βεβαιώσεων Εργοδοτών. Εκεί θα δει τους εργοδότες του ή όποιον άλλον έχει βεβαιώσει πως του παρείχε εισόδημα το 2014. Εκεί, για παράδειγμα, εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων, εφόσον το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Χρήσιμη θα φανεί σε πολλούς και η δυνατότητα προβολής μέσω διαδικτύου της περσινής τους δήλωσης, για να συμπληρώσουν στοιχεία που τους ζητούνται και φέτος (π.χ. αριθμός παροχής ρεύματος).

Πατώντας στα διαγραμμισμένα με κίτρινο χρώμα πεδία, θα εμφανιστούν τα στοιχεία των ακινήτων ή των αυτοκινήτων που έχουν δηλωθεί στην εφορία. Ειδικά για τα αυτοκίνητα, θα μπορέσει να επιλέξει και, αν π.χ. το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, για να μην φορολογηθεί με τεκμήριο ή φόρο πολυτελείας.

Πριν τους κωδικούς 667 και 668 θα μπορέσει να δει και τα ποσά τόκων που εισέπραξε το 2014 από τις τράπεζες, για να τα μεταφέρει στη δήλωση μη παραλείποντας και το ποσό φόρου που παρακρατήθηκε.

Γενικότερα πάντως, είναι αναγκαίο και ευθύνη όλων να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία αποτυπώνονται σωστά στην δήλωση, για να μην επιβαρυνθούν ή θεωρηθεί ανακριβής η δήλωση.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger