Home » » ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ , ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ , ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Written By VALTOS on Σάββατο 2 Μαΐου 2015 | 8:56 π.μ.


Αλεξάνδρεια, 30-04-2015

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της, προέβη στην πραγματοποίηση τριήμερης εκπαίδευσης, από 27/04/2015 μέχρι και 29/04/2015.

Η εν λόγω εκπαίδευση αφορούσε στα εξής :

v Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η έναρξη της επιμόρφωσης του πυροσβεστικού προσωπικού της Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε από τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κ. Παπαδάκη Γεώργιο, ο οποίος τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ενημέρωσε σχετικά με θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και προνοσοκομειακής φροντίδας. Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» ανέλαβε ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας, Επιπυραγός Γερόπουλος Γρηγόριος, ο οποίος υπέδειξε τον ορθό τρόπο επέμβασης σε τροχαία ατυχήματα καθώς και τη σωστή χρήση των διασωστικών μέσων και εργαλείων σε περίπτωση εγκλωβισμένων ανθρώπων εντός οχημάτων που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

 Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κατά τη δεύτερη ημέρα, η επιμόρφωση των υπαλλήλων της Π.Υ. Αλεξάνδρειας ξεκίνησε με την εκπαίδευση που παρείχε ο κ. Δεμερτζής Δημήτριος, εκπρόσωπος της εταιρείας ΠΟΔΑΣ Α.Ε. (ΤΟΥΟΤΑ), σχετικά με τα υβριδικά οχήματα και τον τρόπο επέμβασης σε αυτά. Στη συνέχεια ακολούθησε εκπαίδευση από τον Διοικητή της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχο Αμανατίδη Ιωάννη, σε θέματα βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης (Β.Α.Μ.Ε.), αστικών πυρκαγιών καθώς και σε θέματα διαρροών, πυρκαγιών, και ατυχημάτων σε φορτηγά και βυτιοφόρα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον κ. Γεωργιάδη Κων/νο σχετικά με τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθώς και για τον κατάλληλο τρόπο επέμβασης σε αυτά, σε περίπτωση διαρροής υγραερίου ή πυρκαγιάς.

 Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης και περί ώρα 10.00 π. μ., πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο Εργοστάσιο «ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.». Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο του λεβητοστασίου όπου γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Στην άσκηση συμμετείχαν υδροφόρα οχήματα της Υπηρεσίας, επανδρωμένα με τον αντίστοιχο αριθμό πυροσβεστών. Το υπόλοιπο προσωπικό της Π.Υ. Αλεξάνδρειας παρευρέθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να παρακολουθήσει την εν λόγω άσκηση, να διαπιστώσει την επικινδυνότητα που υπάρχει λόγω των υλικών καθώς και για να γνωρίσει τα μέσα και μέτρα πυροπροστασίας που διαθέτει η παραπάνω εργοστασιακή μονάδα. Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των πυροσβεστών της Υπηρεσίας καθώς και η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ των υπαλλήλων της Π.Υ. Αλεξάνδρειας και των ατόμων της Ομάδας Πυρασφαλείας της Βιομηχανίας «ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.», η οποία αποδείχθηκε άψογη και αγαστή.-


Ο Διοικητής

Ιωάννης Ε. Αμανατίδης
Αντιπύραρχος




















Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger