Home » , , » ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ.

Written By VALTOS on Σάββατο 30 Μαΐου 2015 | 11:01 π.μ.


Την πρόθεση για απόκτηση 2 4θεσιων ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας την περασμένη εβδομάδα.
Στο άκουσμα την ανακοίνωσης θυμηθήκαμε μια άλλη ανακοίνωση δυο περίπου χρόνια πριν όταν ο Δήμος μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Γιδάς θα γίνει Βαρκελώνη με την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων τα οποία θα χρησιμοποιούσαν έναντι μικρού αντιτίμου  οι πολίτες για τις μετακινήσεις στην πόλη.
Αλήθεια που βρίσκονται εκείνα τα ποδήλατα;
Η αλήθεια είναι πως για ακόμα μια φορά στον Δήμο μας οι φαινομενικά καλές προθέσεις γίνονται από πάνω προς τα κάτω σε μια προσπάθεια "εξευρωπαϊσμού" της πόλης.

Έτσι στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης παίρνουμε ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα κανένας όμως δεν φροντίζει ώστε να αποκτήσουν οι πολίτες «πράσινη παιδεία».
Ανακύκλωση που πολύ αμφιβάλουμε αν λειτουργεί , σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων που μολύνουν , ανύπαρκτοι ποδηλατοδρόμοι και τόσα ακόμα.

Η βεβαιότητα μεγαλώνει μέρα με την μερα πως οι προεκλογικές υποσχέσεις της  διοίκησης Γκυρίνη που κλείνει τον 1 χρόνο στο τιμόνι του Δήμου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πρασσειν άλογα.
Share this article :

3 σχόλια:

  1. ax gkurinh etaxes pola kai pos na ta mazepshs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω τον συντάκτη του άρθρου : την πράσινη παιδεία ποιος θεωρείς πως πρέπει να φροντίσει για να γαλουγηθουν με αυτήν οι πολίτες? Κι αυτό υποχρέωση του Δήμου είναι και της κάθε διοίκησης????
    Μήπως ...λεω μήπως είναι μια αξία η οποία θα έπρεπε να ενσωματωνεται στον χαρακτήρα των παιδιών από τη νηπιακή ηλικία? Μήπως αποτελεί φροντίδα των γονιών και των δασκάλων?
    ....αλλά τι λέω. ..αφού οι σημερινοί Έλληνες γονείς θεωρούν πως αυτό ειναι κάτι άσχετο με αυτούς και πως πρέπει να το παίρνουν έτοιμο από τους πολιτικούς που ψηφίζουν κάθε φορά.
    Ντροπή ...αν ο Έλληνας δεν αλλάξει τρόπο θεωρησης των πραγμάτων, η Ελλάδα μόνο κατα ευφημισμον θα λεγεται ευρωπαϊκή χώρα, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διοίκηση του δήμου οφείλει αφενός να φροντίζει για την σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης (ύπαρξη κάδων , ταχεία περισυλλογή κλπ ) και αφετέρου να εκπαιδεύει τους πολίτες με ημερίδες , ενημερωτικά φυλλάδια για τα οφέλοι και τον τροπο ανακύκλωσης όπως άλλωστε προκύπτει απο την σύμβαση που έχει υπογράψει με την εταιρεία διαχείρισης , αυτο βέβαια δεν αναιρεί τις ευθύνες των γονιών και του εκπαιδευτικού συστήματος (αν και σε αυτο το κομμάτι εχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου) όπως ορθά αναφέρεις.

      Διαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger