Home » » ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 2ο-6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 2ο-6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Written By VALTOS on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:58 π.μ.


Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 2ο και 6ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας παρουσιάστηκε ανάγλυφα από την διευθύντρια και του δασκάλους των σχολείων που δεν «μάσησαν» τα λόγια τους κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Αμανατίδη παρουσία του Βουλευτή κ. Αντωνίου Χρήστου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπυρίδη Γιώργου στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.


Οι ελλείψεις σε υλικά , σε Ηλεκτρονικούς υπολογιστές (μόλις 3 για τα δυο σχολεία) , προτζέκτορα , θέματα σίτισης , πίνακες παλιού τύπου , η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας ενώ και οι υπάρχουσες μπορούν να χαρακτηριστούν ως κλουβιά με χαρακτηριστικό πως μια εξ αυτών χρησιμοποιούταν πριν ως τουαλέτες  είναι μερικά από τα προβλήματα των δυο σχολείων των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αποτελούνται από ρομά.

Σημαντική και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγων) για την αντιμετώπιση δύσκολων οικογενειακών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.
Οι αιτήσεις για στήριξή των σχολείων από τις δημοτικές αρχές έχουν πέσει στο κενό για ένα τόσο σημαντικό θέμα με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι ίσως δικαιολογημένη η άρνηση πολλών γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο.
Άμεσα η πολιτεία και ο Δήμος να βρουν ουσιαστική λύση για ένα πρόβλημα που αποτελεί ίσως την πηγή που οδηγεί στην υποβάθμιση μια συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας οδηγώντας στην περεταίρω γκετοποίηση της περιοχής του συνοικισμού Αγ. Γεωργίου ενώ καλλιεργεί και ρατσιστικές συμπεριφορές σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο 



           






Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger