Home » , » Μένουμε Ελλάδα - Σχοινούσα (Κυκλάδες)

Μένουμε Ελλάδα - Σχοινούσα (Κυκλάδες)

Written By GIOTA on Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 | 3:09 μ.μ.

Η Σχοινούσα, ένα μικρό νησί έκτασης 9,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Τη συναντάμε νότια της Νάξου και βορειανατολικά της Ηρακλειάς. Έχει μόνιμο πληθυσμό 206 άτομα.

Έχει τακτική συγκοινωνία και το ταξίδι από τον Πειραιά ως το Μερσίνι, το ασφαλές λιμάνι της διαρκεί 7 – 9 ώρες ανάλογα με το πλοίο. Η ενδοκυκλαδική γραμμή συνδέει τη Σύρο με

τη Σχοινούσα κάθε Δευτέρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 9 ώρες και από τη Νάξο καθημερινά επίσης.


Η Σχοινούσα έχει δύο οικισμούς, τη Χώρα και τη Μεσσαριά. Ο οικισμός της Χώρας είναι κτισμένος σε ύψωμα, στην ενδοχώρα του νησιού και απέχει 1,2 χλμ. από το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο. Ο δεύτερος οικισμός του νησιού, η Μεσσαριά απέχει 3 χλμ. από τη Χώρα.Ο επισκέπτης στη Σχοινούσα θα απολαύσει μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας. Η ηρεμία του τοπίου , το απέραντο γαλάζιο και το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων γαληνεύουν την ψυχή ηρεμούν το σώμα και ωθούν στην απόλαυση του τοπίου της θάλασσας και της φιλοξενίας των νησιωτών. Οι τουριστικές υποδομές της Σχοινούσας ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού και τους προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.


Αξιοθέατα:Το νησί έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την όμορφη θέα και τα ομορφα τοπία, όπου και να βρεθείτε. Μπορείτε να δείτε τη Σαντορίνη και την Ίο από εδώ, για παράδειγμα. Στη Χώρα υπάρχει λαογραφικό μουσείο και κάποια περιστασιακά εκκλησάκια όπως η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην περιοχή της Μεσσαριάς και η εκκλησία της Παναγίας της Ακάθης, στην Χώρα.
Παραλίες : Η Σχοινούσα αν και μικρό νησί διαθέτει πολλές παραλίες. Στα νότια του νησιού, θα βρείτε τις παραλίες Όρμος Μερσίνι, Όρμος Τσιγγούρι καιΌρμος Λιβάδι. Στην ανατολική πλευρά του νησιού θα βρείτε τις παραλίες Άγιος Βασίλης, Αλυγαριά, Λιόλιου, Μπαζαίου και Αλμυρός. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες Ψιλή Άμμος, Φύκιο και Γερο-Λιμένας και στα δυτικά του νησιού τη παραλία Σιφνέϊκο. Παρόλο που δεν υπάρχει συγκοινωνία για να τις επισκεφθείτε, η πεζοπορία είναι ευχάριστη καθώς το νησί είναι μικρό και σχετικά επίπεδο.

Διασκέδαση: Ταβέρνες που βρίσκονται στη Χώρα ή Παναγιά και υπάρχει ένα μπαρ. Τα ζεστά βράδια είναι ωραίο να καθίσετε μέχρι αργά, και να απολαμβάνετε τη θέα και την ήσυχη ατμόσφαιρα. Το Νησί ενδείκνυται για ξεκούραση και ηρεμία.

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες από τις υπέροχες παραλίες και τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger