Home » » Οι φυλετικές διακρίσεις του ποδαριού….εσύ πόσο Έλληνας είσαι;

Οι φυλετικές διακρίσεις του ποδαριού….εσύ πόσο Έλληνας είσαι;

Written By VALTOS on Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 | 6:49 μ.μ.

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα η θεωρία περί απόδειξης της ελληνικότητας με βάση μια δυσμορφία στα δάχτυλα του δεξιού ποδιού (εδω) που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της αποτελεί γονιδιακή κληρονομία του Ελληνικού dna.
Τίποτα σπουδαίο θα πει κάποιος είναι μια από τις χιλιάδες αναπόδεικτες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δεν έβλαψαν κανένα.
Όταν όμως αυτές οι θεωρίες ξεφεύγουν από τα γνωστά εθνικιστικά blog και αναμεταδίδονται από site και ανθρώπους αξιόλογους γίνονται επικίνδυνες , η ανάγνωση της είδησης σε ένα τέτοιο site με ανάγκασε να βγάλω……..την κάλτσα μου και να αντικρίσω το κακοσχηματισμένο κατά γενική ομολογία κάτω άκρο του ποδιού μου το οποίο όμως ως εκ θαύματος έχει την εν λόγο δυσμορφία κάτι που αποδεικνύει την Ελληνικότητα μου σε πείσμα των όσων μου έχουν σούρει κατά διαστήματα .

Το δυστύχημα είναι πως μια επίσκεψη στις κοντινές παραλίες με πρωταρχικό μου μέλημα την επίδειξη του Ελληνικού ποδιού μου κατέληξε σε φιάσκο από την στιγμή που δεν ήταν λίγοι οι «βάρβαροι» που διέθεταν τα ίδια προσόντα , κάτι που με υποχρέωσε να ερευνήσω λίγο καλύτερα την «θεωρία του ποδαριου».

Μετά από μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με την στατιστική που δίνεται το 20-30% διαθέτουν το χαρακτηριστικό του ελληνικού ποδιού κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε 1 περίπου δις ανθρώπων παγκοσμίως ενώ το φαινόμενο παίζει και σε ξένα site (εδω) , για να γίνει αυτό κατανοητό θα αναφέρω πως οι ΑΪΝΟΥ ο προιαπωνικος πληθυσμός διαθέτει σε ποσοστό 90% το Morton’s toe (εδωόπως αποκαλείται στην Ιατρική γλώσσα το ορθοπεδικό αυτό πρόβλημα

Η απάντηση σε αυτές τις στατιστικές από τους ίδιους κύκλους είναι πως το ελληνικό γονίδιο μεταφέρθηκε αν τον κόσμο μέσα από τις ελληνικές κατακτήσεις , προφανώς το γονίδιο μας είναι ισχυρότερο από τους λαούς που μας υποδούλωσαν αν τους αιώνες κρατώντας τα φυλετικά μας χαρακτηρίστηκα καθαρά , για κάποιον που έχει μελετήσει έστω και λίγο την νεότερη ιστορία του Ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο πιστεύω πως φαντάζει αστείο.
φωτο 1

Το Ελληνικό πόδι αναφέρεται και στην Αγγλική wikipedia όπου διαβάζουμε πως πήρε το όνομα mortons toe από τον ορθοπεδικό Dudley Joy Morton που πρώτος περιέγραψε την δυσμορφία αυτή η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνους στα γόνατα , προβλήματα με τα νύχια ακόμη και σκολίωση (βάζω στοίχημα πως δεν θα είστε και τόσο χαρούμενοι για το Ελληνικό πόδι που διαθέτετε).

Το όνομα Ελληνικό πόδι δόθηκε από την ελληνική γλυπτική , βλέπετε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το αποτύπωσαν στα αγάλματα ως κάτι το ιδεατό , φαινόμενο όχι σπάνιο στην αρχαιοελληνική γλυπτική , και κληρονομήθηκε από τους Ρωμαίους φτάνοντας μέχρι τον Νέο κόσμο και το άγαλμα της Ελευθερίας(!!! φωτο 1).

Αυτά όσο αφορά την έρευνα , η λογική άλλωστε λέει πως θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε την επαλήθευση της ελληνικότητας μας με βάση την εικόνα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων καθώς πολλοί από εμάς θα δούμε τεράστιες διαφορές π.χ στην απεικόνιση της μύτης.


βρειτε την καταγωγη σας με βαση την  μυτη



Κλείνοντας  θα καταθέσω την άποψη μου  πως Έλληνας είναι όποιος πραγματικά το πιστεύει ,η προσκόλληση στο παρελθόν η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν συνδυάζεται με την απαιτούμενη γνώση γίνεται τροχοπέδη στην αναγκαία προσπάθεια να κτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον , αποτελούν ίδιον των μικρών λαών οι  μεγάλες ιδέες σε αντίθεση με τους μεγάλους λαούς που έχουν να δείξουν τα επιτεύγματα της γενιάς τους χωρίς φυσικά να λησμονούν το παρελθόν και την ιστορία τους. 

Μίχος Σ.
Share this article :

1 σχόλιο:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger