Home » » ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 225.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - 1 ΣΤΙΣ 7 ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 225.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - 1 ΣΤΙΣ 7 ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ

Written By Noula on Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 | 9:39 π.μ.

Πάνω από 225.000 είναι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Ο αριθμός των αιτήσεων είναι εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς ότι έως χθες, ανέρχονταν στις 140.000! Εκ του συνόλου των αιτήσεων, οι 45.000 έχουν γίνει ήδη αποδεκτές. Οι 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ 112.000 βρίσκονται σε αναμονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκινά από 500 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, έως τις 10 Μαΐου.  Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει  έως και τις 10 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ, www.gsis.gr και η διαδικασία είναι πραγματικά απλή.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

-Οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα «Αίτηση κοινωνικού μερίσματος», η οποία εμφανίζεται ως πρώτη κατά σειρά επιλογή στην κεντρική σελίδα της ΓΓΠΣ και στην ενότητα «Υπηρεσίες προς τους πολίτες».

-Επιλέγοντας «Αίτηση Κοινωνικού Μερίσματος» ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες του Taxisnet.

-Στην ηλεκτρονική αίτηση που εμφανίζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχουν ήδη αποτυπωθεί το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του χρήστη ο οποίος καλείται να συμπληρώσει ανάλογα την ένδειξη «Έγγαμος», τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), το έτος γέννησης και σε ειδικό πεδίο αν πρόκειται για άτομο με αναπηρία 67% και άνω.

-Στο επόμενο πεδίο, συμπληρώνονται τα «Στοιχεία οικίας». Ζητείται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον αναζητήσουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος) και η Διεύθυνση. Σε ειδικό κουτάκι συμπληρώνεται αν «στο ακίνητο δεν υπάρχει παροχή ρεύματος».

-Το αμέσως επόμενο πεδίο αφορά τα μέλη της οικογένειας. Για να τα δηλώσετε, θα πρέπει να επιλέξετε στο κάτω μέρος της ηλεκτρονικής φόρμας «Εισαγωγή μέλους», οπότε το σύστημα θα σας ζητήσει τα αντίστοιχα στοιχεία (ΑΜΚΑ, ποσοστό αναπηρίας κ.λπ.).

-Το τελευταίο πεδίο είναι αυτό που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή του επιδόματος σε δικαιούχους. Συμπληρώνεται το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

-Τέλος ο φορολογούμενος θα πρέπει να κάνει κλικ στην επιλογή «Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή ιδιαίτερα δε τα άτομα που συνοικούν μαζί μου είναι τα ανωτέρω και μόνο αυτά» και βέβαια στην «Οριστικοποίηση Αίτησης».
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger