Home » » ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΕ ΜΑΛΓΑΡΑ -ΑΔΕΝΔΡΟ-ΒΡΑΧΙΑ

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΕ ΜΑΛΓΑΡΑ -ΑΔΕΝΔΡΟ-ΒΡΑΧΙΑ

Written By VALTOS on Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 | 2:07 μ.μ.


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που υλοποιείται, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή των Μαλγάρων, του Άδενδρου και της Βραχιάς του νομού Θεσσαλονίκης. Ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του ανάδοχου φορέα με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής, με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, η υπηρεσία συνιστά να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger