Home » » Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα εργασίας ( voucher ) 2014

Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα εργασίας ( voucher ) 2014

Written By Noula on Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 | 6:55 μ.μ.

Το πρόγραμμα επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας ( voucher ) φέτος θα χωριστεί σε δυο μέρη ανάλογα την ηλικία των ωφελούμενων .

 Το πρώτο για ηλικίες 25 - 29 έχει ήδη βγει σε δημοσιά διαβούλευση και αναμένεται οι αιτήσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο . Το δεύτερο για ηλικίες 18 - 24 αναμένεται αμέσως μετά την προκήρυξη του πρώτου .

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση ένα ακόμα πρόγραμμα Voucher , που θα αφορά την είσοδο στην αγορά εργασίας για νέους ανέργους, ηλικίας από 18 έως 24 ετών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Το πρόγραμμα στόχο έχει να καλύψει έως 12.000 ανέργους.
Το νέο πρόγραμμα Voucher για το 2014 θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων.


Η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, θα είναι συνολικής διάρκειας έως 420 ωρών και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες. Οι αμοιβές που θα λάβουν οι άνεργοι δεν έχουν ακόμα καθοριστεί με απόλυτη ακρίβεια από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το πρόγραμμα που βρίσκεται τώρα σε διαβούλευση.

 Στο πλαίσιο αυτό, οι αμοιβές αναμένεται να διακρίνονται σε: *Επίδομα θεωρητικής κατάρτισης (στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί και τα έξοδα μετακίνησης). Για κάθε καταρτιζόμενο δεν θα υπερβαίνει τα 600 ευρώ.
*Επίδομα πρακτικής άσκησης: Για κάθε καταρτιζόμενο θα φτάνει έως τα 1930 ευρώ. Έτσι το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά θα φτάνει στα 2530 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών, μπορείτε να δείτε εδώ το σχέδιο της προκήρυξης .

Τι επόμενες ημέρες θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία οι απαραίτητες διορθώσεις, όπου κριθεί αναγκαίο και άμεσα, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

www.dikaiologitika.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger