Home » » ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΝΘΕΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΛΙΝΑ ΤΟΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΝΘΕΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΛΙΝΑ ΤΟΝΙΑ

Written By Noula on Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 | 4:01 μ.μ.


Διεθνής διάκριση σε Ελληνίδα συνθέτρια!

Η πολυβραβευμένη Λίνα Τόνια έλαβε το 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για όπερα δωματίου, με το έργο της "Fear &(s) the Love". Ήταν η μόνη ελληνική συμμετοχή.

Ο διαγωνισμός έγινε στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία στα πλαίσια της Μουσικής Μπιενάλε του Ζαγκρεμπ, και αρχικά διαγωνίστηκαν 91 συνθέσεις από όλο τον κόσμο μέσα από τις οποίες επιλέχθηκαν 10 από αυτές για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα έργα παρουσιάστηκαν στην Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ και ύστερα από την κρίση της επιτροπής δόθηκαν τρία βραβεία.

Η 30χρονη Λίνα Τόνια έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης ανά τον κόσμο αποσπώντας βραβεία για τα έργα της στην Μόσχα, τη Φιλλιπούπολη, τη Βαιμάρη, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βιέννη, τα Τίρανα, τη Σόφια.

Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το 3ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στη Νέα Υόρκη, το 2ο βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής "Via Nova" και τιμητική διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης "Edison Denisov" στη Ρωσία.

Βιογραφικά στοιχεία: Η Λίνα Τόνια γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1985 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των έξι ετών. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σύνθεση κι έπειτα συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και της Βιέννης.

Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική της στο reverbnation.com/linatonia.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger