Home » » ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ AIRBUS ; ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ AIRBUS ; ΒΙΝΤΕΟ

Written By VALTOS on Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 | 6:42 μ.μ.


Με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Λίγο νωρίτερα είχε αναρτηθεί στο You Tube βίντεο στο οποίο φαίνεται η κατάρριψη αεροσκάφους.

"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq , επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια της συντριβής, δεν έχουν βρει - μέχρι στιγμής - στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος δέχτηκε πυροβολισμούς ή ότι σημειώθηκε έκρηξη.



Στο μήνυμα που έστειλαν μέσω εφαρμογής μηνυμάτων οι τζιχαντιστές, δεν αναφέρουν με ποιον τρόπο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σημείο του δυστυχήματος, οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση όλων των πτωμάτων. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι όλοι οι 224 επιβαίνοντες είναι νεκροί, όμως έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα, μόνο 100 πτώματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιών, από τα συνολικά 17 που επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

Λίγη ώρα πριν από το tweet, βίντεο στο οποίο φαίνεται αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ είναι εν πτήσει, αναρτήθηκε στο You Tube. Το βίντεο έχει τη μουσική επένδυση που συνοδεύει όλα τα βίντεο των τζιχαντιστών, ωστόσο, η γνησιότητά του παραμένει αδιευκρίνιστη.

Αποκλείουν την επίθεση τζιχαντιστών στο αεροσκάφος οι Ρώσοι

Οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Αίγυπτο καταρρίφθηκε από τρομοκράτες "δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

"Τώρα, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ρωσικό επιβατικό (...) υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες. Η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβής", φέρεται να είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο. "Είμαστε σε στενή επαφή με τους Αιγύπτιους συναδέλφους μας και τις αεροπορικές αρχές της χώρας αυτής. Προς το παρόν, δεν διαθέτουν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτούς τους υπαινιγμούς", συνέχισε.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Sputnik ανέφεραν εξάλλου ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν από το σημείο της συντριβής, αποκλείουν την πιθανότητα δολιοφθοράς στο αεροπλάνο.
Έρευνες στα καύσιμα του αεροσκάφους

Η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους σε δείγματα καυσίμων από τον τελευταίο ανεφοδιασμό που έκανε το ρωσικό Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αυτής.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia είχε ανεφοδιαστεί για τελευταία φορά στην πόλη Σαμάρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν, είπε ότι οι ερευνητές ανακρίνουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην προετοιμασία του αεροσκάφους και του πληρώματος ενώ κάνουν έρευνες και στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.
Νωρίτερα η Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της εταιρείας.

Δείτε το βίντεο εδώ
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger