Home » , » ' ΣΤΙΣ 25 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΥΓΟΥΝ ' ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

' ΣΤΙΣ 25 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΥΓΟΥΝ ' ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Written By VALTOS on Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 | 3:49 μ.μ.



‘στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν’


Αυτό κάνει ο Σαμαράς!
Από την μία ο ανασχηματισμός με την κυβέρνηση ‘αστείο’ της Βούλτεψη, Βορίδη, Γιακουμάτου, Ντινόπουλου…
Και από την άλλη, στην κατεύθυνση αυτή (της φυγής ), έχουμε μια πολιτική στοχευμένων παροχών σε επαγγελματικές κατηγορίες, κάνοντας κοινωνικές συμμαχίες παλιού τύπου, που συνδέονται με δεσμούς πολιτικής καταγωγής με τη Δεξιά και τα άκρα της, όπως δικαστές, στρατός, αστυνομία, διπλωμάτες. 
Αυτό δείχνει οτι έχουμε εγκατάλειψη του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, όχι όμως προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται.
Ακολουθούν το δόγμα της καμένης γης, δηλαδή της παράδοσης στον ΣΥΡΙΖΑ μηδενικού ταμείου και ελλειμματικών προϋπολογισμών, κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι παροχές στα ειδικά μισθολόγια θα ξεπεράσουν στην τελική τους φάση τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.


Την έξοδο τους διευκολύνει και η αντίρρηση του λαού αλλά και βουλευτών πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων κοινών αγαθών. Η προκλητικότητα του ΤΑΙΠΕΔ (μιας ομάδας μικρότερης από 20 άτομα) να ιδιωτικοποιήσει σε πρώτη δόση, εκτάσεις όσο η Σαμοθράκη, έχει εξαγριώσει τον κόσμο που σιγοβράζει εδω και καιρό.
Από την άλλη όμως είναι εσπευσμένες κινήσεις εξπρές, δίχως κοινοβουλευτική αναμέτρηση και θα προχωρήσει στα θερινά τμήματα σοβαρές μεταρρυθμίσεις που έχουν χαρακτήρα ανεπιστρεπτί και αποτελούν τον πυρήνα των νεοφιλελεύθερων μανιφέστων τους.
Ξέρει ο Σαμαρας ότι η σταθερότητα και η ευημερία που έταξε και η ανάπτυξη δίχως χρεοκοπία του λαoύ είναι χρεοκοπία του εγχειρήματος και της πολιτικής που μέχρι σήμερα διαμόρφωνε αντίληψη κυβερνητική.
Σήμερα έχουν φανεί τα αποτελέσματα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και η αρχή του αποτυχημένου προγράμματος ορθολογικής αντιμετώπισης του κράτους και των δημόσιων δαπανών. Βουλευτές, κόμματα και κοινωνικές ομάδες που τσίμπησαν στον εκβιασμό της χρεοκοπίας, βλέπουν τώρα ότι δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν το χρέος πάει από 120 δις σε 170 δις και έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 7000 άνθρωποι τότε το επιχείρημα των νεοφιλελεύθερων υποχωρεί και δίνει θέση στην λογική μιας άλλης πολιτικής. Αυτή τη λογική εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι μέσα από φορολογική μεταρρύθμιση, να ακυρωθούν τα μνημόνια και να σωθεί η κοινωνία από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Το σημαντικό σ αυτόν τον πόλεμο που καταστρέφει κάθε τι συλλογικό και κοινό, είναι τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του λαού για ανατροπή της κυβέρνησης και υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, παίρνοντας την πρωτοβουλία για λαϊκό μέτωπο υπεράσπισης αυτών. Η στοχοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ και η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς που θα ακυρώσει τα μνημόνια, δημιουργούν κινήματα με άμεσο στόχο την μαζικοποίηση του αιτήματος για πτώση της κυβέρνησης και κήρυξη εκλογών.
Η κινητοποίηση του κόσμου χρειάζεται την κατανοησιμότητα της πολιτικής ατζέντας του Σαμαρα ώστε να κατανοούμε τις αλλαγές που φέρνουν τα μέτρα και παράλληλα διαμόρφωση της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα κυβερνήσουμε, ώστε να προχωρήσει και το πρόγραμμα ανατροπής του νεοφιλελευθερισμού.
Ο Σαμαράς φεύγει και μέχρι να φύγει θα ξηλώσει ό,τι μπορεί και θα το αντικαταστήσει με θεσμούς και μπετόν που κάνουν ζημιές ανεπιστρεπτί. Προφανώς δεν του βγαίνουν οι 180 από τώρα….
Κάθε δισταγμός για κοινωνικό ξεσηκωμό τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κόμμα θα μας πάει πίσω. Στις γειτονιές μας με τον λαό που θα συνταχτεί για να σώσει την παραλία, την ΔΕΗ και το ΝΕΡΟ να προχωρήσουμε σε λαϊκό μέτωπο ανατροπής. Να πιέσουμε τον εαυτό μας όχι τον λαό. Ο λαός είναι προ πολλού έτοιμος αλλά είναι κουρασμένος από την φτώχεια και τα χρέη και πολύ εκνευρισμένος με την ατολμία και την παραφωνία κάποιων συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. O syriza επιασε ταβανι και παει για συγκηβερνηση με νδουλα. Δεν μιλας σε παιδακια. Ξυπνα οσο ειναι καιρος και ασε αλλου τα φουμαρα για τον συριζα. Τον στηριξαμε αλλα ειναι λιγοτερος των προσδοκιων εως ανυπαρκτος. Οποτε αντε καλη συμμαχια με την νδουλα.ΕΜεις θα ειμαστε μακρυα απο αυτο το καταντημα της αριστερας. Πιο χαλια δεν μπορουσε να τα κανει. Να μιλαει η καθε βουλτεψη για συγκυβερνηση και να μην περνει μια απαντηση που να της βουλωνει το στομα. Το πουλο αρμ μεγαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger